PJP har förmånen att få göra produktion på denna turné åt 2entertain.

Boka biljetter här

LS%201%20artwork%20600

THE MUSIC FROM THE ROCK OPERAS TOMMY & QUADROPHENIA
by THE WHO
MATS RONANDER, JANNE ÅSTRÖM, CONNY BLOOM m. fl.

THE WHO anses vara ett av världens största och mest innovativa rockband genom tiderna, och är fortfarande verksamma. Deras karriär är nästan overklig, från att vara ett popband i London 1965 till att bli en världs-akt, med massor av listframgångar, över 100 miljoner sålda skivor, Woodstock, Isle Of Wight, Live Aid, utsålda stadium-turnéer i alla år och kanske framför allt; de första rockoperorna i världen.
1969 kreerade The Who den första rockoperan någonsin; TOMMY, som handlar om en pojke som var stum, döv och blind men utomordentligt duktig på flipperspel. Den behandlade flera kontroversiella ämnen som barnmisshandel, incest och drogmissbruk och maktfullkomlighet, och är lika aktuell idag.
Musiken i Tommy var banbrytande, och rockoperan blev en omedelbar succé. Den sattes upp i hela världen, inklusive Broadway, och blev sedan film med storheter som Elton John, Jack Nicholson, Ann-Margaret, Eric Clapton samt förstås THE WHO i rollerna…
The WHO´s nästa fullskaliga rockopera var QUADROPHENIA, 1974, som är en sammanhållen musikalisk berättelse från 60-taslets mitt och handlar om ungdomskultur, mods, musik och sökandet efter en identitet. Även denna blev mycket omtalad som musikaliskt nydanande, och hars satts upp på scener världen över. Den blev också film med Sting i huvudrollen.
Den bästa musiken ur de två makalösa rockoperorna kommer att framföras LIVE på Göta Lejon onsdag 2 november 2022 av legendariska artister som Mats Ronander, Janne Åström och Conny Bloom med flera, backade av ett 6-mannaband. Detta tillsammans med en hel de kuriosa från och om rockoperorna men framföra allt, om THE WHO.
Förutom hitsen från rockoperorna kan man nog tänka sig en hel del låtar ur THE WHO´s övriga repertoar. Det är liksom ofrånkomligt.

Fotnot;
TOMMY sätts nu upp på Broadway, New York.

TommyPosterSept22_800

ÄNGLARNAS TID-MAGNUS CARLSSON
 Julkonsert-turné.

Änglarnas%20Tid

THE WHO SWEDEN
Hyllningsturné till THE WHO

INSTÄLLD

Hela ensemblen har verkligen sett fram emot att få framföra denna föreställning, men rådande covid-restriktioner gör det inte möjligt att genomföra turnén i vår, så vi tvingas därför lägga hela projektet på is tills vidare.
Vi beklagar verkligen detta. Ett intensivt jobb har gjorts med manus, repetitioner och förproduktion, och såväl medverkande som teknisk personal har gjort sitt yttersta för att göra detta till en oförglömlig föreställning.

Vi hoppas dock få återkomma med föreställningen, möjligen i en något annorlunda form, när pandemin med tillhörande restriktioner har klingat av och vår bransch förhoppningsvis har normaliserats. Nästa år innebär ju både 50-årsjubileum av The Who´s rockmusical ”Quadrophenia” samtidigt som deras första rock-musical ”Tommy” går upp på Broadway i New York igen.

Men tills vidare behöver vi alltså återlösa er konsertbiljetter.

Vi är mycket tacksamma för att ni har köpt biljett till föreställningen, och beklagar än en gång – djupt - att vi måste ställa in turnén. Vi hoppas dock att ni kommer att vara intresserade när vi, i en inte alltför avlägsen framtid, åter kommer med denna svenska hyllningsturné till ett av världens absolut största rockband - The Who.

Vi är alla i denna situation tillsammans, så med Pete Townsends ord; ”Join Together”.

thewhoswedenthewhosweden

PJP har producerat en film för Östersjöfonden, Åland.

PJP har även gjort en flashmob på ÖSTERSJÖTRILOGIN i Mariehamn

PJP AB has had the pleasure to organize several historical events, with one of the most famous being Rhapsody in Rock, one of Sweden’s biggest successes.